Jäsenkirje, maaliskuu 2016

Jäsentapaaminen 2.3.2016

Tervetuloa helmikuun jäsentapaamiseen keskiviikkona 2.3.2016 klo 18 alkaen ja vakiostudiovuorolle lauantaina 26.3. klo 14-17. Kokoontumispaikkana on vanha ja tuttu Kellariteatteri, johon käynti Pallerokujan päästä.

Jäsentapaamisen ohjelmaa

Valokuvaaja Jaana Kotamäki Turusta tulee kertomaan luontokuvistaan – ja vähän muustakin kuvaamisestaan. Jaana on Suomen yksi harvoista naisluontokuvaaja-ammattilaisista. Hän on ollut Fotofinlandiaehdokkaana 2010 ja 2011. Jaanan kuvia voi katsella etukäteen www.jaanakotamaki.fi sekä ammattiluontokuvaajat.fi/jaana-kotamaki
Maaliskuun jäsentapaamisessa on jaossa vuoden 2016 jäsentarroja jäsenmaksun maksaneille. Joten jos et ole vielä muistanut maksaa, nyt olisi viimeiset hetket ennen kuin jäsenrekisteri laitetaan maksaneiden mukaan ajan tasalle.

Tulevat studiovuorot

Kameraseuran seuraavat vakiostudiovuorot ovat 26.3. klo 14 – 17 ja 23.4. Maaliskuun 26. päivä studiovuorolle Kellariteatterille tulee kuvattavaksi tankotanssija. Nyt on mahdollisuus päästä kokeilemaan jotain erilaista, kannattaa ainakin tulla katsomaan taiturimaista kehonhallintaa ja kehittelemään mitä hienoimpia valaistuksia yhdessä muiden kuvaajien kanssa. Huhtikuun 23. päivä kuvattavana on kulttuuripäällikkö Kuparin perhe. Tulethan mukaan kokeilemaan erilaisia valaistuksia, kuvaamaan studio-olosuhteissa, tapaamaan muuten vaan mukavia kameraseuralaisia ja kahvittelemaan.

Kesän kuvausreissu Örön saarelle

Muistutusta vielä kesän kuvausreissusta: alkukesästä pe.17.6. – su.19.6. ollaan järjestämässä valokuvausretki Örön saarelle. Lähtö perjantaina illansuussa ja paluu sunnuntaina illalla.
Retki jatkaa pitkää perinnettä yhteisistä valokuvausretkistä virolaisten kollegoiden kanssa niin Virossa kuin Suomessa. Alustavasti virolaisia on tulossa n. 5 kuvaajaa. Riippuen RKS:n osallistujamäärästä matka Raumalta venesatamaan tehdään yhteiskuljetuksena joko bussilla tai henkilöautoilla. Kuljetus saarelle tapahtuu yhteysveneellä. Vene varataan ja hinta määräytyy mm. osallistujamäärän mukaan. Saaressa on eritasoisia majoitusmahdollisuuksia yhteismajoituksesta lomamökkeihin ja asuntoja, joissa on useita makuuhuoneita. Hinnat liikkuvat n. 20 – 40€ välillä/yö/h. Saarella on ruokailutarjoilua aamupalasta 7,80 €, lounaaseen 13,80 € ja päivälliseen 34 – 40€. Jos olet tulossa retkelle ilmoittaudu Markku Väänäselle, joka on matkan järjestäjä, max.vaananen(at)gmail.com mahdollisimman pian, jotta voidaan tehdä matka- ja majoitusvarauksia. Sitova ilmoittautuminen tulisi tehdä n. maalis/huhtikuun vaihteessa. Tietoja Öröstä, historiasta, luonnosta, majoituksesta ja yhteyksistä, saa netistä useilta sivuilta hakusanalla örö.

Vuonna 2018 Kameraseura täyttää 80 vuotta. Juhlatoimikuntaa aletaan käynnistelemään jo tänä keväänä, tarkoituksena on suunnitella juhlavuoden kulkua jo nyt. Kaikki innokkaat voivat ilmoittautua mukaan raumanksinfo(at)gmail.com. Varsinkin pitkän linjan kameraseuralaisia kaivataan mukaan ja tietenkin tuoretta verta myös.
Muistutuksena: Rauman Kameraseura on nyt liittynyt Instragram’iin. Jäsenet voivat lähettää haluamiansa kuvia tekstin, copyright’in ja hästagien # kera sähköpostiosoitteeseen: rauman.kameraseura(at)sksl.fi. Seuralle luotuun WhatsApp ryhmään kuvausretki-ilmoituksia varten pääsee edelleenkin mukaan. Esimerkiksi kuka tahansa ryhmäläisistä voi laittaa viestiä näin ”Olen lähdössä kahden tunnin päästä Kalloon Poriin kuvailemaan myrskyä, haluaako joku lähteä mukaan?” tai ”Lähtisikö joku seuraksi nuotiokahveille ja kuvailemaan Maanpäännokkaan auringonlaskua tänään illalla?”. Mukaan ryhmään pääsee lähettämällä sähköpostilla sihteerille raumanksinfo(at)gmail.com tai laittamalla viestillä Facebookissa puhelinnumeron.

MiniKuvakulma on luettavissa kokonaan täältä

Terveisin, Maisa, Petri, Sanna, Arto, Teemu ja Tommi