Vuoden kuvaaja 2017 säännöt

Sinustako Rauman Kameraseuran Vuoden kuvaaja 2017?

Rauman Kameraseuran Vuoden kuvaaja valitaan teemakilpailujen ja vuosikilpailun menestyksen perusteella. Pisteitä voi ansaita myös Suomen Kameraseurojen Liiton vuosi- ja/tai teemanäyttelyyn hyväksytyistä kuvista. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Rauman Kameraseuran jäsenet.

Teemakilpailut jäsentapaamisten yhteydessä

Jäsentapaamisissa käytäviin teemakilpailuihin voi osallistua yhdellä kuvalla per jäsen. Teemakilpailujen kuvat arvioidaan koko jäsentapaamiseen osallistuvalla porukalla suljetulla lippuäänestyksellä siten, että jokainen antaa pisteitä kolmelle kuvalle 3 p, 2 p ja 1 p. Vaihtoehtoisesti arviointi voi tapahtua myös jäsentapamiseen saapuneen vieraan/vierailijoiden toimesta. Mikäli kuvat päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitus parhaan kuvan (3 pisteen) sijoituksia vertaamalla. Mikäli nekin ovat tasan, niin sitten vertaillaan 2 pisteen ja 1 pisteen sijoituksia. Näidenkin ollessa tasan sijoitus ratkaistaan arpomalla.

Teemakilpailuihin kuvat lähetetään sähköpostilla. Kuvien lähetysosoite on rkskuvat(at)gmail.com. Kuvien nimestä tulee selvitä teeman sekä kuvaajan nimi. Kuvan pisin sivu saa olla max 1500 pikseliä. Kuvien on oltava jpg-muodossa.

Kuvat on lähetettävä viimeistään jäsentapaamista edeltävänä maanantaina.

Vuoden 2017 aiheet

Helmikuu: Talvi (digi)
Huhtikuu: Minun kaupunkini/Minun Raumani (digi)
Syyskuu: Aihe on sama kuin SKSL:n teemanäyttelyssä eli ”Elämää 2000-luvun Suomessa
Marraskuu: Sininen ja valkoinen (digi)

Teemakilpailuista Vuoden kuvaaja -pisteitä ansaitaan siten, että voittajakuva saa 4 pistettä, toinen 3 pistettä ja kolmas 2 pistettä. Muut saavat yhden pisteen osallistumisesta.

Joka kuukauden kolme parasta kuvaa julkaistaan seuran kotisivuilla.

Vuosikilpailu

Vuosikilpailussa on kaksi sarjaa:

A. Sarjaan A osallistuvat vedokset, joiden suurin sallittu koko on 40 x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien.

B. Kuvatiedostot jpg-muodossa ja pisin sivu max 1500 pikseliä

Kukin seuran jäsen voi osallistua kolmella kuvalla per sarja eli yhteensä kuudella kuvalla. Vuosikilpailun aihe on vapaa.

Digikuvat vuosikilpailuun lähetetään sähköpostilla. Kuvien lähetysosoite on rkskuvat(at)gmail.com. Kuvien nimestä tulee selvitä kuvan ja kuvaajan nimi. Kuvan pisin sivu saa olla max 1500 pikseliä. Kuvat on oltava jpg-muodossa.

Vuosikilpailun kuvat arvioi seuran ulkopuolinen raati, esimerkiksi toinen kameraseura.

Kuvien viimeinen jättöpäivä ilmoitetaan vuoden loppupuolella.

Vuosikilpailuista Vuoden kuvaaja -pisteitä ansaitaan siten, että voittajakuva saa 4 pistettä, toinen 3 pistettä ja kolmas 2 pistettä sekä vedos- että digisarjassa. Muut saavat yhden pisteen osallistumisesta sekä digi- että vedossarjassa.

Liiton näyttelyt

Liiton vuosi- tai teemanäyttelyyn kuvansa läpi saanut saa 6 pistettä per henkilö hyväksyttyjen kuvien määrästä riippumatta. Mikäli kyseinen kuvaaja saa näyttelyyn hyväksytystä kuvastaan kunniakirjan, niin hän saa 2 pistettä lisää per kunniakirja.

Seuranta

Kilpailun pistetilannetta voi seurata vuoden aikana seuran kotisivuilta, jonne tulokset päivitetään arviointien jälkeen.

Ratkaisu tasapisteissä

Mikäli Vuoden Kuvaaja -kilpailuun osallistuneiden kilpailijoiden pisteet ovat tasan kilpailun päättyessä, niin ratkaisu haetaan ensisijaisesti vertailemalla osakilpailuvoittoja, sitten toisia sijoja ja Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyistä ansaittuja pisteitä. Mikäli eroa ei edellä mainitulla synny, niin tulee tasapeli.

Tulosten julkistus ja palkitseminen

Vuosikilpailun tulokset, lopullinen pistetilanne sekä Rauman Kameraseuran Vuoden kuvaajan titteli julkistetaan vuoden alkupuolella.

Vuosikilpailun molemmissa sarjoissa kolme parasta saavat kunniakirjat. Vuoden kuvaaja -kilpailussa kolme parasta palkitaan lahjakortilla Jarin Kuvakauppaan. Kilpailun voittaja saa lisäksi seuran kiertopalkinnon vuodeksi itselleen ja nimensä kiertopalkinnon kylkeen.