Jäsenkirje, maaliskuu 2017

Maaliskuun jäsenkirje

Tervetuloa maaliskuun jäsentapaamiseen torstaina 2.3.2017 klo 18 alkaen. Kokoontuminen Uotilan Sinisellä koululla (osoite Tuomistontie 1, 26510 Rauma)

Tervetuloa myös studiovuorolle 18.2.2017 klo 13 – 17 ja 11.3.2017 klo 13 – 17.

Kokoontumispaikkana on vanha ja tuttu Kellariteatteri, johon käynti Pallerokujan päästä.

Maaliskuun jäsentapaamisen ohjelmaa

Maaliskuussa jäsenesittelyssä Kimmo Pajamäki kertoo omasta kuvaamisestaan ja näyttää kuviaan. Kimmon voi esimerkiksi tavata kirkkaina pilvettöminä talviöinä pyöräilemässä ympäri Raumaa revontulia metsästämässä ja taivasta kuvailemassa. Kimmo kertoilee myös revontulikuvaamisen ja tähtitaivaan kamera-asetuksista ja antaa vinkkejä miten helpoiten päästä alkuun öisissä kuvauksissa. Jos kiinnostusta riittää yökuvauksen tiimoilta, voidaan järjestää yhteinen yökuvausretki Petäjäkseen, Reilaan tai Rihtniemeen maaliskuun alussa.

Toisena esiintyjänä maaliskuussa on Nils Nyman, joka kertoo exposure blending toiminnosta kuvankäsittelyssä. Exposure blending tarkoittaa useamman erilailla valotetun kuvan yhdistämistä kuvanmuokkausohjelmassa. Esimerkiksi toisessa puolessa taivas on oikein valotettuna ja toisessa puolessa meri- tai maa-alue. Nils valottaa meille tarkemmin tätä tekniikkaa maaliskuussa.

Maaliskuun kokouksessa on jäsenistöllä myös mahdollisuus tuoda mukana muistitikulla omia kuvia ja saada niistä muilta jäseniltä palautetta. Varsinkin, jos kaipaa parannusehdotuksia kuviin, tämä voi olla oiva tilaisuus kuulla kokeneempien kuvaajien vinkkejä ja ehdotuksia.

Helmikuun ja maaliskuun studiovuoro

Helmikuun studiovuorolla 18.2 klo 13 – 17 paikalla itse ”maestro” suoraan Ranskasta eli hallituksen kokenein studiokuvaaja ja toistaiseksi Pariisissa asusteleva Petri Segerroos. Nyt on oiva tilaisuus saada hyviä vinkkejä valaistuksista ja poseerauksista. Petrillä on ideoita takataskussa ja luvassa on ainakin tuotekuvausta, ja joku yllätysmallikin paikan päällä saattaa olla.

Maaliskuussa studion ovet ovat auki 11.3 klo 13 – 17, ja silloin luvassa on mielikuvituksellisia kuvauksia. Mitä hauskaa silloin mahdetaankaan keksiä!

Photoshopkurssi 25 – 26.3.2017 klo 10 -15

Nils Nymanin vetämä Photoshopkurssi 25-26.3.2017 klo 10 – 15. Kurssi on ilmainen RKs:n jäsenille, muille kurssi maksaa 25 euroa.

Kurssilla käsitellään perusasioita kuvien muokkauksesta sekä kurssilaisten tason mukaan voidaan painottaa kurssia myös pidemmälle menevään kuvankäsittelyyn.

Ilmoittautuminen kurssille 15.3.2017 mennessä raumanksinfo(at)gmail.com.

Tiedon jyväsiä

Rauma-päivänä 17.4.2017 on suunniteltuna ohjelmaa Rauman Kameraseuran ja pitsitaiteilija Tarmo Thornströmmin yhteistyönä. Seuraile tiedotusta, niin selviää millaista.

Kesäkuussa tehdään perinteinen kesäreissu Viroon. Ilmoittautuneita jo nyt kymmenen, jos haluat mukaan, ole nopea. Lisätietoa retkestä kertoo jäsenillassa matkanjohtaja torstaina 2.3.2017 Uotilan Sinisellä Koululla.

Terveisin Teemu, Petri, Sanna, Janne ja Christopher