Jäsenkirje, tammikuu 2018

Jäsentapaaminen 4.1.2018

Kiitos kaikille seuralaisille menneestä vuodesta 2017! Vuosi 2018 on meidän rakkaan kameraseuran 80-vuotisjuhlavuosi, tehdään siitä yhdessä positiivisella tavalla ikimuistoinen.
Tervetuloa vuoden 2018 ensimmäiseen tammikuiseen jäsentapaamiseen torstaina 4.1.2018 klo 18.30 (klo 17 alkaa historiikkiopastus). Kokoontuminen Uotilan Sinisellä koululla osoitteessa Tuomistontie 1.
Luontokuvailta järjestetään Uotilan Sinisellä koululla osoitteessa Tuomistontie 1 torstaina 18.1. klo 18. Tervetuloa!
Tervetuloa myös studiovuorolle tammikuussa 20.1.2018 klo 13 – 17. Kokoontumispaikkana on vanha ja tuttu Kellariteatteri, johon käynti Pallerokujan päästä.

Tammikuun jäsentapaamisen ohjelma

Varsinainen jäsentapaaminen alkaa poikkeuksellisesti klo 18.30. Tammikuussa aloittelemme kuitenkin ennen varsinaista jäsentapaamista klo 17 historiikinteon opastuksella. Yki Hytönen Helsingistä tulee antamaan vinkkejä historiikin kokoamiseen. Tätä voivat tulla kuuntelemaan kaikki asiasta kiinnostuneet seuralaiset.
Varsinainen jäsentapaaminen alkaa poikkeuksellisesti klo 18.30 Teemun videonkäsittelyesityksellä. Tämän jälkeen enemmän tietoa juhlavuoden ohjelmasta.
Tammikuun tapaamiseen tuodaan myös Vuoden 2017 kuvaaja -kilpailun printit.
Normaaliin tapaan tapaamisessa myös kaffetta, teetä ja jotain hyvällistä.

Vuoden 2017 kuvaaja -kilpailun viimeinen osakilpailu

Vuoden2017 kuvaaja -kilpailuun voi osallistua 3 digikuvalla ja/tai 3 vedoksella. Digikuvien viimeinen lähetyspäivä on 4.1. ja vedokset tuodaan tammikuun jäsentapaamiseen.

Kuvien lähetys osoitteeseen rkskuvat(at)gmail.com viimeistään 4.1.2018. Kuvien nimestä tulee selvitä kuvan sekä kuvaajan nimi.

Tarkemmat säännöt ja kuvakoot Vuoden 2017 kuvaaja -kilpailuun löytyvät osoitteesta

Vuoden 2018 kuvaaja -kilpailun aiheet

Vuoden 2018 aiheet yhdistämällä voit saada erittäin mielenkiintoisen kuvakokoelman, mikäli tutustut helmikuun, huhtikuun ja marraskuun aiheisiin etukäteen ennen kuin osallistut helmikuun kilpailuun.

Vuoden 2018 kuvaaja -kilpailuun ovat tulossa uudistetut säännöt, jotka jatkossa noudattelevat kuvakokojen osalta Suomen Kameraseurojen Liiton sääntöjä. Myös pisteytys tulee muuttumaan. Uudet säännöt ovat kuukausikirjeen liitteenä ja päivitetään heti Rauman Kameraseuran www-sivuille, kun vuoden 2017 kuvaaja kilpailu saadaan päätökseen.

Helmikuu: Mustavalkoinen

Mitä on mustavalkoinen, onko se kuva mustavalkoisena vai näetkö kuvan aiheen mustavalkoisena. Mustavalkoinen ei vältämättä tarkoita, että kuva on mustavalkoinen, vaan näkeekö kuvaaja kuvatun kohteen mustavalkoisena asiana tai teemana. Mustavalkoinen ei rajaa kuvaa siten, että kuva on kokonaisuudessaan mustavalkoinen vaan esim. kohde tai ympäristö voi esiintyä mustavalkoisena ja muu osa värillisenä. Luovuus sallittu ja jopa suotavaa.

Huhtikuu: Sateenkaari

Oletko taltioinut kuvan sateenkaaresta vai haluatko esittää kuvan kokonaisuudessaan, osittain tai esimerkiksi pääkohteen sateenkaaren väreissä? Vai yhdistätkö edellisen mustavalkoisen teeman sateenkaariteemaan? Sateenkaaren värit ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, indigonsininen ja violetti. Saako esim. taivas-, tähti-, henkilö- tai maisemakuvista fiktiivisen sateenkaariaiheen? Tai ehkäpä miniatyyri- tai makro-kuvasta?

Syyskuu: Aihe sama kuin SKsL:n teemanäyttelyssä 2018

Tarkennetaan kun SKsL julkaisee vuoden 2018 aiheen.

Marraskuu: Fantasia

Vuoden 2018 teemakilpailu huipentuu fantasiateemaan, jossa voi esimerkiksi yhdistää edellisten teemojen aiheita tai luoda kokonaan uuden kuvan. Fantasia: mielikuvitukseen perustuva teos. Fantasiateemaan kuuluu mielikuvitukselliset paikat, olennot ja tapahtumat. Fantasia voi olla maaginen tai yliluonnollinen aihe. Onko mielessä scifi, kauhu tai muu fiktio? Tutustu tähän aiheeseen syvällisesti, sillä aihe tarjoaa erittäin monia mahdollisuuksia.
Mainittakoon kuitenkin, että fantasiateemaan hyväksytään ainoastaan hyvä maun mukaisia kuvia.

Luontokuvailta

Luontokuvailta järjestetään 18.1.2018 klo 18.00 Uotilan Sinisellä Koululla. Esiintyjänä on valokuvaaja ja Rauman saaristoluonnon kuvaajana tunnettu Raimo Sundelin, joka esittelee luontokuvaillassa Islannissa kuvattuja luontokuvia.

Sisäänpääsymaksu 5 e, sisältää kahvin, teen ja hyvällistä.

Tammikuun studiovuoro

Tammikuussa studiovuoro on 20.1. klo 13-17. Mallina pitkähiuksinen suomalaiskaunotar.

80-vuotisjuhlavuoden ohjelma

3.3.2018 on kirjastossa juhlavuoden näyttelyn avajaiset klo 13 alkaen, ja sen jälkeen juhlat Posellissa alkavat klo 15.30 tervetulopuheella. Jokaiselle seuran jäsenelle tulee sähköpostitse (ja kahdelle postitse) kutsu juhliin, jossa tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta.

Maaliskuun näyttelyyn valitaan 50 kuvaa, tarvittaessa arvosteluraati valitsee kuvat.
Jokaiselta kuvaajalta valitaan ensin 1 kuva, jotta kaikki halukkaat saavat kuviaan esille. Jokainen voi toimittaa 1-2 kuvaa osoitteella mikko.vapanen(at)gmail.com ja speksit kuville: jpeg-muodossa, pitkä sivu 40/44 cm, lyhyt 30 cm ja 300 dpi.

Kuvan koon määrittelevät olemassa olevat kehykset ja aukkopahvit, joissa aukon koko on pienemmissä 30×40 cm ja isommissa 28×42 cm. Jos kuitenkin sinulla on olemassa hieno kuva, joka ei noihin mittoihin mene, voidaan tapauskohtaisesti sopia poikkeuksista.

Kuvien toimitus Mikolle 15.1.2018 mennessä.

Ohjelmarunko 2018 (ks. jäsenkirje)

Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelykokoelma on tulossa lokakuussa Raumalle kirjastoon.

Seuran hallitus on päättänyt täydentää studiovarustusta hankkimalla entisten taustapahvien lisäksi punaisen pahvin. Lisäksi hankitaan 2 kappaletta 30×160 cm kokovartalovalaisuun tarkoitettuja stripbokseja ja halkaisijaltaan 180 cm heijastava sateenvarjo täydentämään entistä valonmuokkainvalikoimaa. Lahjoituksena olemme saaneet lisäksi hiekan ja sinisen väriset taustapahvit. Kiitos Petrille lahjoituksesta!