Koulutusta ja neuvontaa

Koulutusta ja neuvontaa

Rauman Kameraseuran koulutustarjonta on monipuolista eri tasoisille kuvaajille. Aloitteleville kuvaajille tarjotaan kamerankäsittelyn ja kuvaamisen alkeiskursseja, joissa asiat käsitellään ihan kädestä pitäen. Jo kokeneemmille kuvaajille on esimerkiksi studiovalaisu-, sommittelu- ja pikkusalamakursseja.

Kurssien pituus vaihtelee luentotyyppisistä teoriakoulutuksista koko viikonlopun kestäviin kursseihin, joissa paneudutaan myös käytännön toteutuksiin. Opettajina kursseilla ovat joko alan ammattilaiset tai oman seuran kokeneet valokuvaajat. Koulutuksista tiedotetaan Rauman Kameraseuran suljetuilla Facebook-sivuilla, seuran kotisivuilla sekä sähköpostitse.

Esimerkki studiokuvaamisestaKellariteatterilla on kuukausittain kaikille jäsenille avoin ja maksuton yhteinen studioaika, jonka aikana jäsenet saavat harjoitella ja kokeilla studiokuvaamista. Se on myös yksi hauska tapa tutustua muihin jäseniin, ja mukaan tulee ajoittain myös seuramme valokuvauksen ammattilaisjäseniä kertomaan ja esittelemään niksejä (Ohjeet studion vuokraamiseen ja käyttöön). Luontokuvailloissa saamme nähdä upeita kuvia, esittelijöinä joko omia jäseniämme tai vierailevia tähtiä.

Kuukausittaisissa jäsentapaamisissa jäsenet esittelevät kuviaan ja kertovat kiinnostavia tarinoita niiden ottamisesta. Siellä järjestetään myös pienimuotoisia tietoiskuja kuvaamisesta ja tekniikasta. Kokeneet jäsenemme ovat valmiina auttamaan erilaisissa kuvaamiseen ja tekniikkaan liittyvissä kysymyksissä.